Söndag...

Söndag, guds vilodag sägs det. Sov till kl.09.00 efter att ha släpat mig ifrån soffan och tv igår kväll där jag lyckades somna till framför Robinson. Idag blir nog en rätt chill dag. Städade igår och åt gott. Idag får jag lite besök på förmiddagen och jag hade nog hoppas på att kunna ägna kvällen åt några polare.

Damien Rice - 9 Crimes


Är rätt "sliten". Tar på krafterna och jobba känner jag, var ju ett tag sedan sist, och nu helt plötsligt 100% igen. Men kul är det. Det blir en hel del jobb på sidan av med debutromanen, men det är bara ett rent nöje. Längtar tills det 100exeplar som skall signeras och numreras kommer hem till mig. Så man får börja någon gång. Och roligare ska det bli att få skicka och även dela ut dem. Längtar. Den går även att beställas av privatpersoner på litenupplaga.se. Nu ska jag ut med lilla vovven Roger som sen idag får fara hem till Skellefteå och till mormor. Tjao Tjao så länge.


3st Länder i Över 25st större städer, och 244 förbeställda exemplar!

Sitter sent uppe denna tisdagskväll eller ska jag säga onsdagsmorgon?, jag sitter och går igenom muntliga som skriftliga ”förbeställningar” av debutromanen EN MORGONDAG I TYSTNAD. Första upplagan i tryckeriet kommer ligga på 200exemplar. Det roliga är att: Efterfrågan STÖRRE. Det har förbeställts 244st exemplar till 3st nationer ifrån drygt 25st olika större städer. Idag kan jag avslöja att debutromanen är på väg till tryckeri. Jag kan också avslöja att den kommer ENDAST kosta 159,90:- svenska kronor.





[Under gårdagskvällen fick jag min första beställning ifrån Finland. KUL =) ]
[NICE, en söt människa i Jakobstad kommer längta efter "posten" om mindre än en månad]



(Under kvällen som gick tittade jag även igenom vem som "fick" vilket NUMER av de
100 första förbeställda exemplaren som sen skall NUMRERAD och SIGNERAS före försäljning)

[Det kommer komma tillfälle och möjlighet för signerade exemplar eftersom jag
mycket troligtvis kommer besöka större städer där köparna finns.]
[Piteå, Luleå, Skellefteå o, Stockholm än så länge]


- Det har förbeställts 244st exemplar till 3st nationer ifrån drygt 25st olika större städer -

- Inte beställt ännu? OSÄKER? maila mig på -
- [email protected] -



- Nu lägger jag locket på -

Ett halvår har snart gått. Nu förblir "vi" endast ett vackert minne. Endast ett tack för tiden. Igenom en symbolisk handling lägger jag locket på. Ja, jag går NU vidare. "Du, vi" är begravda i en vacker svart förgylld guld låda. Där finns allt kvar. Allt som finns kvar läggs ner. EN vacker tid. En tid som är över. Jag stänger nu locket, och lyssnar en sista gång på "No Promises - Shayne Ward", den jag hörde för första gången för snart dryga fyra år sedan. Stänger locket för att sedan för alltid minas. För att, för alltid, från och med nu... kunna gå vidare.

Tack... Tack ... Tack ...


Shayne Ward - No Promises







Endast en sak återstår att säga...

Mörkret härskar fortfarande morgondagen som snart gryr i ett milt vinterland i norr. Ångan ifrån kaffekoppen stiger uppåt liksom solens strålar snart stiger vid horisonten i öst. Jag känner mig utvilad för en gång skull och motiverad till möten. Stark och fylld mer energi för att bemöta denna dag som snart gror.


Sissel Kyrkjebø - "Keep Falling Down"

Sent igår kväll kom äntligen manuskriptet som under en veckas tid (precis sju dagar) läst igenom. Rättas både ifrån stav och grammatiska fel. Det är otroligt, en fantastisk bubblande känsla när jag nu skickar debutromanen för tryckeri. Tids malen och schemat verkar hålla, och snart är En Morgondag I Tystnad verklighet. Snart kan jag hålla den i min hand, och snart kan jag sitta och signera och numrera mina första exemplar till kunder, men även till många vänner och nära bekanta som redan förbeställt.

 

Jag vill avsluta med att tacka dig, du som gjort livet värt att leva. Du som gett och ger mig hopp. Du som för länge sedan lämnade mig med ett ryck. Du som jag älskat sen första gången jag såg dig djupt i ögonen. Tacka för evig vänskap, evig kärlek och evig tro. Tro på mig själv och mina förmågor. Jag älskade dig... Jag älskar fortfarande. Just dig. Morfar.



Jag vill även tacka dig, du som korrekturläst och suttit nätter långa trots en omtumlande vardag även fylld med jobb. Jag vill tacka dig för att du finns i mitt liv. Att jag fick  lära känna dig, för att du alltid ställer upp. Det ska bli en ära när dagen är kommer att signera din bok. Nr 1 som jag dig lovat. Tack för oförglömligt arbete, du är nu en del av debutromanens skapande och verklighet. Endast en sak återstår att säga...!




Tack för motivationen...

Hej Hej bloggen. Varit lite dålig på uppdateringen här om dagarna, mycket beror på ett besök i Skellefteå som hindrat mig till skrivandet. Har haft en skit mysig och kul helg där. Har varit så sjukt mycket roligt som hänt men bäst av allt var nog kvällen tillsammans med mina bästa barndomsvänner. i 17 långa underbara år har vi hållit ihop, igenom allt, och alltid. Tack för vänskapen grabbar!



Nu har jag även gått igenom Romanen med nära och vikta människor i mitt liv. Romanen har fått sina första kommentarer och jag är extremt stolt med tanke på att vara dyslektiker att kunna åstadkomma något så stort som att ge ut en bok. Fick också här om dagen ett mail från en "random". Han tackade mig för att ha get honom och hans bror "ork & motivation" i deras skrivande och läsande med tanke på att det också har dyslexi. - Tack, det motiverar mig också måste jag bara säga.



Söndagen kommer förhoppningsvis bli lugn och chill. Jag ska ta itur med lite saker men annars bara mysa tillsammans med vovven min. -Tack för att ni förgyller min vardag.

Charlotte Perelli - Hero (instrumental)


Statistiken ökar ! ! !

Tänkte inte göra något längre inlägg idag. Har däremot observerat att statistiken pekar uppåt, och det är mycket glädjande. Allt fler och fler unika besökare kommer till bloggen. Även stammisarna tittar mer och mer om uppdatering skett. Det ser jag på antal visade sidor, men roligast av allt. För första gången ökar kommentarerna för varje inlägg. Det känns både kul och motiverande.



Tack alla läsare.
Tack för att ni förgyller min vardag.


Time to say goodbye - instrumental

Mys musik


En aningen less...

Tänkte inte använda min blogg som något ”kasta skit rum” som många andra bloggar gör. Inte eller hänga ut någon på ett negativt sätt, nej inte det heller. Men jag kan inte låta bli och kommentera detta, även om jag ska göra det lite diplomatiskt.

 

 

*** Fick här om dagen en kommentar. Som jag självklart inte accepterade. Men det stör mig att samma dryga person (jag vet vem du är) med samma IP-nummer (inte så svårt å leta fram) skriver nedvärderande kommentarer. Förmodligen har du allt för lite att göra, eller på tok för lite förstånd, men hur som helst. ***

 

 

Här är två av många”härliga kommentarer” från denna person.

 

- Läste att du ska släppa en roman, kul. Men, hur fan ska du ha lyckats skriva en hel bok om du inte ens kan stava till ”debutroman” som i detta fallet är ett ord, och inte två, som du skriver det ”debut   roman”

- Kan du försöka använda ett stavningsprogram eller något?, jag kan inte läsa din blogg utan avbrott.- Invandrare!



 


Svar på tal.


Jag brukar få höra att jag är poetisk och har skriftens gåva, trots min dyslexi. (Dyslexi - innebär svårigheter med att läsa och skriva.) För du som inte visste så har jag dyslexi, ingen hemlighet från min sida. Jag älskar att skriva och utmaningen med det. För mig är det en utmaning. Just därför har jag skrivit en Roman som kommer komma ut februari 2010. Jag hoppas på ditt stöd. Jag hade stöttat dig, om du nu åstadkommit något liknande. -Har du det?, hur många böcker har du släppt?, nä, just det, tänkte väl det...

 

 

Sen på tal om invandrare. För de första; jag vet inte hur du tänker, men jag anser det vara nedvärderande emot dom som inte har ett Svenskt ursprung om du nu tror att alla invandrare inte kan prata/skriva Svenska. För det andra, så är jag adopterad, inte invandrare, om du själv kan lista ut vad skillnaden är?, rent grammatiskt.

_______________________________________________________________________________________________

 

Men hur som haver, kul med kommentarer. Kul att det är jag själv som godkänner dom före dom publiceras. Kul att du skriver så ofta i min blogg. Synd att du inte fattar att jag med detta inlägg är less på din uppmärksamhet.

 

Ville bara avsluta med och säga.

"vi kan inte rå för vilka vi är, hur vi blev. Alla är vi olika, men vi är alla UNIKA"

(bilden får tala för sig själv)

 

 

Det var allt. Godnatt.


Hissa och Dissa !

Hej hej alla bloggläsare. I helgen som varit har ni slagit besöks rekord.!, det tycker jag är riktigt kul. Många kommentarer börjar ramla in också, mycket om debutromanen men även på andra inlägg. Det ska ni veta!, det motiverar en att fortsätta!, riktigt kul.

 

För en gångs skull på senaste tiden så ska jag inte skriva om debutromanen. Jag hoppas däremot att ni sätt trailern om den, om inte? Gör det, kommentera gärna!


Agustina - Sweet and low (acoustic)

 

Ikväll har jag suttit och tittat på idrottsgalan. Jag förstår mig ärligt talat inte på sådant längre, var det någon mer som tittade? Jag skulle gärna vilja veta vem det är som skriver ”manus” för galor i dagens Sverige. Vars är den bra –Humorn?, -Det fina berörande talen?, -Bra gäst artisterna? Nä, tyvärr. Jag är lite idrottsnörd när det gäller och följa idrotten, men denna gala kan dom lika gärna lägga ner. TUMMEN NER för Idrottsgalan!

 

TUMMEN UPP däremot till alla hjärtan där ute. Jag menar alla vänner!, alla som bryr sig. Ska inte nämna namn, för då är det lätt att man glömmer någon. Utan jag säger istället –”du vet vem du är” – ta åt dig!. Tack för god vänskap, oavsett form och nivå, även om den är skattemässigt en, så tackar jag för god vänskap. Tack för all uppvaktning runt om debutromanen, och tack för att ni finns där!

Gör som jag!, ta ett geléhjärta för varje vän du tänker på, och må riktigt gott !

 

PS. Flera som är oroliga att debutromanen inte kommer räka till?!, ingen fara!, det kommer tryckas så pass många så att det täcker efterfrågan. Därefter om efterfrågan ökar och kvarstår kommer den tryckas i fler upplagor!. DS


- Svar på alla frågor -


Nyfikna på ...?

Frågorna börjar strömma in. Tänkte besvara dem alla någon dag framöver, se till att just din fråga blir ställd angående debut romanen som kommer släppas FEBRUARI 2010

Skicka din fråga till:    [email protected]



För att minska att du ställer samma fråga som redan kommit så är detta de frågor som än så länge kommer besvaras. Bokens titel, bokens format plus storlek, Bokens handling (kommer avslöja bokens baksida som beskriver denna), Pris, Release datum, Vilket Förlag.


DEN ÄR FÄRDIG !

Äntligen! Eller vad säger man? Det är en otrolig känsla av prestation jag genomsyrar just nu när jag den 13 januari 2010 Säter sista punkten i ett drygt halvårs arbete tagit mig igenom. Det känns overkligt att pennan tillsammans med tangentbordet skapat en ROMAN. Bilder gestaltar min känsla av att den verkligen ”växt”  fram med tiden.



Av en känsla påbörjade jag något som idag är en ROMAN, ett första verk i livet som jag stolt kommer dela med mig av. Med drygt 32 000ord, 129sidor, en handgjord bok layout skickar jag den imorgon till en sista korrekturläsning av en god vän till mig. Hon blir den första som får läsa ROMANEN innan den därefter skickas in för provtryckning och godkännande av mig själv. Därefter produktion och därefter försäljning!



Genom allt - Carola
- Känslan är densamma -

Jag har med anledning av ROMANEN skapat en ny Hotmail adress som jag kommer använda som bollplank emot frågor som ni vill att jag besvarar i början av februari 2010 veckan före den kommer på marknaden.
– välkomna och skicka dina frågor till [[email protected]].

PS. Glöm inte kommentera detta inlägg. Har du dessutom inte efterfrågat
att få just ditt ex numrerat och signerad så gör det isf, jag och ROMANEN finns till för er. DS.

PS. Tack för allt stöd DS.

Över 30 000 ord... Jag tar en Paus...

Hej hej alla bloggläsare. Ja, hur ska jag beskriva min dag. Den har besått av korrekturläsning av Romanen min. Jag tar nu en liten paus, det känns som om bokstäverna faller ifrån pappret.

Snart ska Romanen korrekturläsas av en annan innan provtryckningen sker. Det börjar kännas riktigt verkligt nu, och även oron börjar komma ifrån min sida. Fler och fler börjar också fråga runt om Romanen, och det känns riktigt kul med respons. Om några dagar skriver jag förmodligen kontraktet med bokförlaget. Då finns igen återvändo. Snart är det verklighet. Detta är vad som är gjort, och vad som är kvar innan den finns på marknaden i februari.


Manus - √
Konfiguration - √
Pris - √
Typsättning - √
Omslagsbild - √
korrekturläsning - snart
Provtryck
Godkänande av provtryck
Tryckning
Försäljning

Snart ... Snart...

Snart är det sista pusselbitarna på plats.

Det är en skön känsla när jag snart efter är 6månader, (180dagar) lämnar över ett projekt till en mycket nära och speciell vän. Det är självkart romanen jag pratar om. Efter en lång tids skrivande och drygt en månads redigering och grafisk utformning av layouten för boken så är snart jobbet över. Under nästa vecka kommer den skickas på näst sista steget före en korrekturläsning före tryckeri. Som det ser ut som att tids schemat håller enligt planering än så länge.

Hoppas bara jag kan slippa vara så förkyld så jag orkar med slutspurten nu...

Ps. Tack för all respons runt om romanen. Det 100 exen som signeras och numreras är snart uppbokade, men än finns det några kvar! Någon som inte hunnit föranmäla sig till bokdebuten? Inom snar framtid kommer mer att avslöjas runt om romanen, handling, titel, layout osv. Ds.

Grattis ! ....

 

 

 

DU som förgyllt mitt liv. Du som funnits vid min sida så många år. Dina små steg som tassar fram igenom skog och mark. Du har gett mig så många fina minen och så mycket glädje.

Du som tröstar, lyssnar och du som förstår.

Med din närhet och din värme omsluter du mig och mitt hjärta av kärlek.

Åren går och vi får allt mer gråa hår. Men än så sitter charmen kvar. Lusten till lek och bad. Ibland är du lite grinig men för jämnan glad.

Du får den tuffaste bov att krypa under bords men en gäl pipig röst. Din charm fäller alla, och dina ögon säger vad du vill ha. Du är och förblir alltid min bäbis, du förblir alltid min skatt.

 

De jag ville säga var Grattis!,

Grattis på din dag, 10år (9januari2010).

Tack för alla minen,

Tack för kärleken,

För att du finns,

Jag älskar dig,

min lilla vovve.

Lilla Roger.


OMG, omg!

Världens högsta byggnad inviges idag (4januri2010) i Dubai.
Vet inte hur ni ser på det, men jag är fascinerad av stora monument och byggnader. Men det här är över allt jag någonsin kunde drömma. Burj Dubai som med sina ståtliga 818 meter syns från 9,5 mils håll!

 

 

TA ER TID OCH SE FILMKLIPPET
ni kommer förstå vad jag pratar om.

 

 

EN TUFF REKLAM FILM OM Burj Dubai

 


Nyår (2009-2010)

Med en ny design i bloggen kommer här årets första och även årtiondes blogg inlägg. Det blir en liten hälsning ifrån nyåret som var, en väldigt fint nyår med många nya ansikten men även fest med goa glada igenkända ansikten.

 

Årets nyårsdukning.

Dukningen gick i toner av Grönt och Silver.

Jag, klar med dukningen. Nu ombyte för matlagningen.


Nyåret började hemma hos mig med 3rätters.

Efter att dukat bordet byte jag om för att göra maten. Så här såg menyn ut.

Förrätt, Italiensk skaldjurs pastasadlad med färska vitlöksbröd.

Varmrätt. Helt ungstekt pigghamkarre i rödvinssås på salladsbädd med bond- potatisgratäng.

Efterrätt. Citron och lakrits glass med digestive och kaffe och avvek.

Alexander Ramsey i köket som Nina brukar säga.


Efter en god middag förfest vi ett bra tag hemma hos mig med gooo musik från det glada 90-talet innan vi drog oss iväg till en god vän Malin som nyligt kommit hem ifrån Nya Zeeland där hon bott i 13månader. Vi hade en jätte kul förfest. Sen firades självaste tolvslaget uppe på djupviken och sedan efterfestade vi åter igen hos Malin. Kul att se gamla bekanta men även till å lära känna nytt folk. Vi landade till slut hemma hos mig runt 4,5 tiden på morgonen och kom inte i säng för äns närmre 6 på morgonen.

Nina, Jag och Mike

Haha, vilken bild!, haha, den bjuder jag på<!



Jag är ingen expert på att ta kort vid tillställningar som ni kanske fattat sedan tidigare. Men jag hoppas någon av alla andra som var på festen fick någon bild på min nyårs outfit. Det var i alla fall röda italienska byxor med en asss snygg design t-shirt som jag fick under julen detta år.

Ikväll blir det ut igen, och imorgon kommer MoP på besök.

Annars återstår väl bara att säga, god fortsättning på er alla.

 

 


NY blogg design klar !


Weeiii
Det blev så mycket bättre.


Någon mer som gillar?


Bloggen under ombyggnad


Ny design på gång