Valborg

Lite bilder ifrån Skellefteå, trevlig helg och trevlig valborg.


Landskyrkan


Man´s - Kören


Orkestern


- MoP - ♥


Eld


Alexander [Jag]

Börjar videoblogga


Vad ska man säga?

-Det är kul med variation, ibland vill man läsa, ibland se, ibland lyssna. Här är min torsdag i korthet via en videoblogg. Godnatt!


I remember you... forever

My Heart Will Go On by Celine Dion

-Please come in peace of mind, turn on the music-

 

 

R.I.P

28-04-03

Från mina själsligaste tankar till djupet av mitt hjärta mins och sörjer jag dig. Idag, sju år senare tittar tillbaka så känns det overkligt. Du var stark ända intill slutet, trots att du tinade bort i cancer spår. Jag kan fortfarande minas din röst, en varm trygg ton av sanning. Ditt leende som fick mig spricka upp i skratt, i alla situationer. Jag minns dina händer, och dina armar som omfamnar mig så starkt och trovärdigt. Jag älskade dig, och jag älskar dig fortfarande, det är inget någon människa ska tvingas till, eller köpas till. Kärleken ska vara liksom våran, sann, öm och trogen. Det finns så mycket jag skulle vilja fått sagt, så mycket jag vill tacka dig för.

Till dig, du som i sanning gav av ditt hjärta, för att forma mig till den människa jag är idag. Du är den jag i livet saknar mest. Du som gjorde och gör mig hel och alltid kommer att vara min ängel. Jag kommer aldrig att kunna uttrycka min tacksamhet, inte i ord eller handling. Inte eller värdesätta vår relation, hur värdefull du är för mig. Hur mycket du har förändrat mitt liv, ett liv till det bättre. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Du var den <man> som jag alltid kunde sätta min tillit till, han som alltid fanns där för mig.


Du är som tur kremerad och strödd för vinden och vilar idag i minneslund där älvens pålade vatten forsar fram förbi skog och mark. Det är en skön känsla att slippa behöva gå till någon speciell grav för att hedra ditt minne. Du finns med mig överallt tack vare spridningen. I naturen och i allt vad skapelsen har att erbjuda. Det är skönt att på en liten plats som en minneslund se hur fler tänkt på dem som gått före oss, och det skär i hjärtat på mig att istället se gravar som inte lyser upp kväll efter kväll. Gravar som är bortglömda. Förmodligen är det som i det flesta fallen. <Personen> i fråga begravdes <där> en gång med tanke på att den växte upp och dog. Men det betyder inte att den kvarlevande släkten gör det. En gravplats går inte och flytta på, men det gör den levande människan. Tanken på att deras anhöriga kanske bor tiotals mil bort så är graven liksom tom och osmyckad. Glömd och lämnad åt slumpen.

Jag önskar jag hade så många ljus att jag kunde tända ett på vardera som inte har något. Bara för att visa att de inte är glömda, att åtminstone min tanke faller till minne för dem . Ljusets låga på veken som tänds från svavelstickan, den lyser upp minneslundens ingraverade texter. Texter på dem som gått före.

Jag fruktar inte framtiden, den vi inte vet något om. Jag fruktar morgondagen, den vi måste möta, utan vetande. Med nya hinder och prövningar. Jag ska besöka minneslunden idag, torka tårarna och gå vidare, från den plats, där vi alla en dag hamnar,... oavsett.


R.I.P

28-04-04

Jag vet inte, vad som är mest overkligt, vad oddsen är, tanken på att du skulle fyllt sex år faller inte mer än i en "aha" upplevelse. Overkligt och meningslöst förlorar jag dig precis ett år efter Morfar. Jag behöver en stund för mig själv, en dag. Där tanken får mogna, tiden får stå stilla och där tåren vår landa. Jag tar en paus, en paus. En paus för mig själv, en paus för sorgen, minerna och kärleken. Jag tänker på dig mitt barn,... men tiden var inte din. Stunden var kommen, det fanns säkert en mening, även om tanken var oresonabel då, även om den idag inte klarnat. Jag finns för dig, jag sörjer dig, jag tänker på dig, ofta, du finns i min bön, varje morgon, varje kväll. Endast ett par nypor luft förångade du innan ditt jordeliv var över, mitt vackra barn. Jag älskar dig, du förblir min älskade ängel.







Till dig som läser
*
Tack för din tid och respekten

Lugn dag

Haft en soft dag tillsammans med Nina och Sara idag. Blir lugnt här hemma nu också, bara chilla och göra lite saker för morgondagen. Gillar dock att den nya datorn har cam i skärmen * Tajo...


En nice dag...

Måndag och mycket har jag fått uträtt. Har bland annat skickat in det papper jag ska till a-kassan och även haft en trevlig stund på stan där jag införskaffade en ny pc "HP CPQ615" i samband med att köpa nytt mobilt brevband från telenor.



Har även hunit med att ha en trevlig "tjejkvälL" med tacos, vin, manekyr och vaxning av... ja, de talar för sig själv. Nu blir det att lägga sig ner i en nybäddad säng. Godnatt läsare.

Nyhet - Kategorier


Kände att det börjar bli rätt mycket olika ämnen på bloggen. Veckans Nyhet är "kategorier", skapat för att få lite struktur för min egen del och också för dig som läsare. Lättare att hitta och läsa gamla inlägg om tex "Poesi", "Författarskap / Romanen" osv, hoppas det kommer till nytta.




En månad kvar...



En månad kvar till första semifinalen i Eurovision Song Contest Oslo. Dags att tippa lite. Som vanligt ofantligt svårt, men för en gångs skull ett år som inte bjuder på något storartat. Iår är det svagt på både semifinal 1 och 2, och vi pratar endast 7-10låtar som håller något slags mått. Här kommer mina favoriter och förmodligen är också en av dessa vinnaren. Såhär en månad i förväg skulle jag tippa IRLAND som vinnare av Eurovision Song Contest 2010 i Oslo 29maj.

 


Niamh Kavanagh - It's For You (Ireland)


Tom Dice - Me And My Guitar (Belgium)


Paula Seling & Ovi - Playing with fire (Romania)



3+2 - Butterflies (Belarus)


Feminnem - Lako Je Sve (Croatia)



Juliana Pasha - It's All About You (Albania)



Från det Nordiska länderna är dessa två "okej"

Hera Björk - Je Ne Sais Quoi (Iceland)






My Heart is Yours - Didrik Solli-Tangen (Norway)

 

- Vad tror du? -

- Tyck till du med -


Piteå nästa !

Fredag och äntligen helg igen. Jag och älsko beger oss strax emot lilla söta Piteå igen. Min älsade vovve Roger följer också med, min söta, vackra och underbara lilla vovve, tihi... Helt otroligt att han fyllde 10år i januari som var.



TREVLIG HELG PÅ ER ALLA LÄSARE
Här en låt från mig till er som gör mig lite "glad"



Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar


Sista chansen ...

Först till kvarn... endast SJU stycken exemplar kvar av förstaupplagan av deburomanen ... "En Morgondag I Tystnad" Jag har varit i kontakt med mitt förlag idag, har äntligen fått set lite försäljnings sifror, och dom är mycket glädjande. Det känns som att "folkmunen" & övrig PR gjort sussen, det säljs i snitt 2-7böcker per dag.




Som vida jag vet är cdon.com biligast än så länge.

Bokus / 194:-

Litenupplaga / 179:-

Adlibris / 178:-

Bokia / 177:-

Cdon / 169:-


Till er alla där ute som köpt boken, TACK för ert stöd, och lämna gärna ett avtryck här eller på annat håll.
>Kram<

 

 

 


Vi har ett liv, ett...

Är det någon mer än jag som tror så ofantligt kraftigt på Gud?
Är der någon mer än jag som tror att Jesus funnits och vandrat på denna jord?
Är det någon mer än jag som set drama serien "åh herregud" på Svt (av Jonas Gardell)?

Tack att nåon äntligen vågar ta upp frågorna som är tabu belagda och som inte skall pratas om. Tack att någon äntligen vågar och med kunskap kan ge oss bättre insikt på tron. Mycket av vad serien har att säga har jag hört och funderat över själv före jag såg denna, men är det någon annan än jag som håller med?

Tex. Jorden, vem skappade den? GUD!<... men vem skappade isåfall GUD?


Tex. Jesus. En välskapt man i sina bästa år som var snickare i yrke?

Hmm, med vetenskaplig och forskning kan man bevisa att ordet är felöversatt, han var tydligen endast en "sketen" "skogsarbetare"... btw, Jesus bör mer ha set ut såhär:

Eller, om du ställer dig själv frågan... hur såg Jesus ut? (räkna in att han levde för 2010år sedan, var från dagens mellanösternområde, osv osv) (Rätt likt va isf?)

Jesus,! Jesus!, Guds son...???, hallå... felöversättningarna i bibeln leder till missförstånd. Det underlättar inte heller att den skrevs 300år efter Kristus död. Men är Jesus Guds son? När i skelva verket Gud är Jesus i mänsklig form?
Btw, "Jungfru Maria" är också felöversatt. Det ska stå "Ung kvinna Maria"... med andra ord var hon aldrig oskuld.


Jesus... hmmm, jag tror och är säker på att han desutom är bög... kolla själva... (varför nämner bibeln Jesus bara i samanhang med män, och lärjungar?)(Dom delar allt)("Detta är min kropp som blir utgiven)... snacka om bögit snack...


Men Oavset vem Gud eller Jesus är eller var... någon som tänkt på hela tros grejen?
Det är en uppfining, en o-beroende av alla andra, tex som hljulet, en viktig och samtidigt "självgående" uppfining.


I bibeln, kyrkan och tron så framgår det att visa kommer upp, och andra... på annat håll. Men jag kan verkligen inte se skilnaden på dessa fyra, vem kan säga vem är närmast Gud? Vem kommer vars? Vem bestämmer?





I drama seriens 8te del av "åh herregud" berättar en Mamma hur hon på sin begäran tar med sina 3av 5 barn till Thailand julen 2004. Hon kommer hem i januari, utan sina barn, utan kistor. Om gud sollar oss som ogräs, så vill inte jag isåfall vara med längre. En del vill säga att det fins en djävul också, men vem säger att tex Hitler inte då får vara i himmelen, liksom Johanes Paulus? hmmm... GUD HAR INGET MED DETTA ATT GÖRA (bilderna nedanför)




Jorden och naturen rår vi ingen på. Och ärligt talat, ska vi tro på detta?, Ska vi tro att Jesus eller Gud kommer på den "ytersta dagen" och återkalla "visa" av oss till ett paradis? Ska vi sitta och vänta och vänta... på vad...?



Nej, jag har fått nog mycket insikt nu. Vi har ett liv, ett...
Ett vi får leva, av glädje, sorg osv osv...
Bibeln är nog "luddig" och säger emot sig själv allt för många gånger.
Jag tänker inge godkäna att gud tar mig till himmelen men inte min Morfar... för då vill inte jag till himmelen om han inte är där. Nej, jag har slutat tro på det hära, och så sist men inte minst, snacka om och tala emot sig själv.
När du är död, begravs så sägs...

Av jord är du kommen, av jord du åter skall bli.

Jag tror inte på dig längre Jesus
Jag tror inte längre på dig Gud
Jag tror inte på evigt liv, för som sagt, som du själv säger det, bibeln och allt annat....

Av jord är du kommen, av jord du åter skall bli.


Nangijala musiken


"What the fuck?"

Alltså, inte för att låta allt för "bitter", men det är ju ett jävla skämt. Inte på över 10år har vi haft ett så DÅLIGT bidrag, och nu verkar i alla fall "Norges "Aftonposten" hylla "Anna" Det påstår att hon kommer vinna hela ESC.



Nä, jag är övertygad, vi kommer inte äns ta oss igenom semifinalen iår, och de är väl egentligen skit samma med tanke på vad vi skickat, men har någon annan än jag inset faktum hur tråkig festivalen blir om vi inte är i ESC-final? Då får vi inte rösta äns.

Nä, jag säger det ofentligt högt och öppet här. Vinner "This is my life" - Anna Bergendahl ESC 2010 så ska jag åka >Vasaloppet 2011<, med andra ord... de lär aldrig ske.


Anna Bergendahl - This is my life (live)

PS. >>>Avskyr hennes jävla röda "converse" skor<<<DS.


Facebook´s vänner

Dags att solla i din vän lista?



Jag vet inte, antigen är jag allmänt jävla less, eller så stör jag mig helt enkelt på folk som ska vara vän med alla och ingen. Om man över huvud taget inte vet vem en person i fråga är, hur kan man då acceptera en vändförfrågan? för att man har 1,2,3....10,20 gemensamma vänner? (då bör vi vara vänner?...ööhhh) Eller för att... hmmm, han/hon var ju snygg.... eller...hmmm... han/hon är med i samma "fan" klubb?



NEJ! Dissa "vänner" du inte vet av!


Mina vänner är:
*Familj
*Släkt
*Släktens bekanta
*Riktiga vänner
*Kompisar
*Chattvänner
*Bloggvänner
*Klasskamrater
*Konfirmand kamrater
*Arbetskollegor

...alla dessa...
...Det flesta...
!!! FOLK JAG MÖT I VERKLIGA LIVET !!!



Leave Me Alone - Michael Jackson


Fördomar som inte angår

Vem har rätten att döma andra?

Den jag bestämt mig att dela min glädje och min sorg med angår inte "dig" som anonymt betraktar mitt liv utifrån. Att åldersliknade gör skillnad nu är inget som bryr mig i ryggen. Saker och ting är som dom är. Tiden kommer då ålderskillnaden inte längre gör skillnad.
Min kärlek är så gränslös.

När du som som anonym kommenterar och betraktar mitt liv, och mina val,... får jag känslan av avund från din sida. När du betraktar min "kärlek" som oacceptabel blir jag mer peppad på att bevisa motsatsen. Att våran förlovning är beviset på att vi en dag gifter oss i sann och ren lycka till varandra.När den anonyma betraktar och säger -Det kommer aldrig att hålla- så tänker jag: "så länge dessa "anonyma" lever, så ska vi åtminstone hålla ihop"



Som sagt: "Alla föraktar vi fördomar, men alla bär vi på dem. Man skall inte döma människor efter deras åsikter, utan efter vad dessa åsikter gör dem till."


ps.
Jag friade för en anledning. För att jag aldrig ska sluta älska dig, ingen eller inget,
ska skilja oss åt, så länge mitt hjärta slår, så slår det för dig

.ds


Kom ihåg:
"Kärleken är fri, liksom varje människa.
När den fria viljan får välja någon annan så är den sann
"

-Jag älskar dig JOHN-
2010-01-15

Aldrig ska jag sluta älska dig - Lotta Engberg (av Jonas Gardell)





Jag vet att jag inte är nå'n skönhet eller så
Om du lämnar mig kan jag det väl förstå
För vad har jag att ge dig som ingen annan har
Jag är ingen särskild men's du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig

Ge inte upp

Livet är en gåta
Du är gåtans svar
Allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
För också när jag tvivlar det känns som allt är slut
Jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta

När jag klantar mig
När jag sviker dig
När jag sabbar och förstör
Var kvar ändå
Tro för oss två
För du vet jag än gör
Ja, vad jag än gör

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Älska mig då



Tack, för att...


Tack för att du finns
för att just du andas bredvid mig
att just din vindpust, stryker min arm
så full av längtan,
tack för att du såg mig,
som jag är,
och oss
som vi kunde vara,
tillsammans
och vara,
(och vara) en för sig
tack för att du är,
och lever,
så nära mig
stort tack




Thank you that you are
that you breathe near me
that your gust of wind, out my arm
so full of yearning,
Thank you for seeing me,
as I am,
and us
that we could be,
together
and be,
(and be) a singly
Thank you,
and for that you live,
so close to me
Many thanks

learn to forgive

 

Hat kärlek, en psykosocial begränsning mellan rätt och fel? Hat kärlek, något min nästkommande romman kommer handla om, men som också för stunden retar mig till vansinne. I livet tycker jag mest om relationer till människor, sådana som bryr sig om en, sådana som uppmärksammar, samtidigt som det är de svåraste.
Denna låt får tala för sig själv, den säger mycket för stunden.

 

Sunrise Avenue - Fairytale Gone Bad (Acoustic)


Angående hatkärlek, här kommer ett smakprov ur kommande roman. Hata/älska?

Schindler's Liste Soundtrack - Piano

 

 



Det har gått många år, men jag mins det som om det vore igår.
Jag mins att du var så arg, ditt ansikte var rödsprängt av hat och frustration.
Du var andfådd och du skrek så högt att tavlorna i det ljusblåa vardagsrummet
föl till golvet. Mamma gjorde inget annat än grät där hon på knä bönade och
bad dig att sänka din röst, men det var som hon inte fanns i ditt synfält när du
plöjde fram  dina runda fötter som okontrollerat tog sig framåt. Med flaskan i ett
hårt stadigt grepp i din hand nåde tillslut dina steg mig. Ditt saliv landade på min
panna gång på gång när du där stod och skrek mig rakt upp i ansiktet. Jag stod
endast stilla, jag vågade för stunden inget annat, men det var samtidigt första gången,
första gången jag sa emot dig. Något jag idag inte ångrar, men något jag idag kan
känna att jag skulle ha gjort annorlunda, med tanke på situationens utgång.
Din flaska var nästan tom, jag tror det var det där vidriga portvinet som
alltid, men det hade ingen större betydelse när du i ett hastigt svep svängde den i ett
kraftigt slag över min käke. Jag mins hur jag ser mamma i ögonvrån som på knä
fortfarande sitter och bönar och ber dig att luta lyfter sin hand upp emot luften, precis
som om hon sträckte ut sin hand till mig. Mitt huvud slungas bakåt i en sned
vänstervridning och jag hinner inte agera innan mitt bakhuvud for i elementet.
Mamma skriker nu ännu högre! Men gör inget mer än skriker, inget. Hans slag
fick min käke ur led och blodet pulserade kraftigt ifrån mitt bakhuvud där jag
då låg. Mina underkläder blev fuktiga  i skammen och i rädslan som befann sig i
rummet just då. Det är så det ofarbara slinker ur hans mun, format och genomtänkt av
hans tunga. Något som än idag inte lämnar min näthinna, ord som skriks ut:

”Fy fan, ska du få mig att spy?”
”Fattar du hur mycket denna flaska kostade?”
”En sak ska du veta, det är ditt fel! Ditt fel att jag har ont i handen”
”Ditt fel att min flaska är tom”

Men det var många år sedan, så jag förlät honom för detta...




It's been many years, but I remember it like it was yesterday.
I remember you were so angry, your face was inflamed with hatred and frustration.
You were out of breath and you screamed so loud that the pictures of the beautiful blue living room
foal to the floor. My mother did nothing but cried as she begged on her knees and
asked you to lower your voice, but it was like she was in your vision when you
plowed up round your feet uncontrollably went forward. With the bottle in a
Hard firmly in your hand of grace to end your steps to me. Your saliva landed on my
forehead again and again when you stood there and shouted me straight up in the face. I stood
only stopped, I ventured for the moment nothing else, but it was also the first time,
first time I said to you. Something I do not regret today, but something I can today
know that I would have done differently, given the situation outcome.
Your bottle was almost empty, I think it was that disgusting port wine
always, but it had little significance when you sweep in a hastily turned it into an
significant blow over my jaw. I remember how my mom looks in her eyes as the knee
still attached and Bonar and asks you to tilt lifts his hand up against the air, just
as if she held out her hand to me. My head thrown back in an oblique
leftward and I do not have time to act before the back of my head for the element.
Mom cries even more now! But doing nothing more than screaming, no. His kind
my jaw was dislocated and the blood pulsed sharply from back of my head where I
when low. My underwear was wet in the shame and the fear that was in
room just then. There are so impassable that slips out of his mouth, style and well thought of
his tongue. Something that still leaves my retina, words that scream out:

"Damn, you make me puke?"
"Do you understand how much this bottle cost?"
"One thing you should know, it's your fault! Your fault that I have a pain in the hand "
"Your fault that my bottle is empty '

But that was many years ago, so I forgave him for that ...


*

*

*

Skulle du förlåta? Kommentera <


Would you forgive? Comment <

*

*

*


Kom ihåg varför påsken "firas"

Påsken är kommen, och många blir lediga och far till fjällen. Önskar jag också kunde, om jag hade tid och råd. Men får en ass mysig vecka, älsko är här. OBS! var extra uppmärksam idag vad ni hör och får för information, tänk på dagens datum "1:a April" OBS!



Btw, Grattis till alla EMO´s där ute i världen, idag har ni nationaldag, "Skärtorsdag"



Annars har jag endast kvar och tillägga. Njut av vädret och påsken, men glöm inte varför vi alla är lediga, kom ihåg varför påsken finns och varför vi "firar" den. Oavsett vad man vill och tror på så tror jag att vi alla kan vara eniga om att manen "Jesus" funnits på vår jord, vandrat, lidit och dött på korset. Oavsett om han är guds son, Messias och en man fylld av undrets kraft, som sagt, oavsett vad vi vill tro. Så dog denna man "Jesus", han led för oss andra.


Oh Laura - release me


GLAD PÅSK på er alla.