Schlager bögen anylisera, kritiserar och kommenterar

Ja, hur ska man börja?, kanske ska jag börja med att uttrycka min besvikelse över årets melodifestival? Kanske ska jag börja med å risa och rosa? Såga programledarna, risa mellanakterna med Rolf Lundgren? Ja, det har inte varit många ”stunder” i årets upplaga av melodifestivalen. Årets ros går däremot självfallet till Sveriges stolthet FREDRIK Kempe, en man som legat bakom det senaste årens vinster som låtskrivare och även detta år bidrar med både Jöback och Sadde. Därmed också Norges bidrag, ”go go Fredrik Kempe”...


Fredrik Kempe

Hur som haver, här kommer som vanligt mina gissningar. Än så länge har jag haft rätt 10år i rad på Svenska melodifestivalen, och 7år på Eurovision Song Contest. Jag tror mig kunna gissa rätt även detta år.

Om vi ska börja med Andra chansen så är det redan klart? Eller? Jo!

1. Headlines - Alcazar
2. Underbart - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän
3. I Did It For Love - Jessica Andersson
4. Sucker For Love - Pauline
5. Road Salt - Pain of Salvation
6. Jag vill om du vågar - Pernilla Wahlgren
7. Human Frontier - Neo
8. Heaven Or Hell - Crucified Barbara

Eftersom 1-4 kommer slås om en plats och 5-8 om den andra så är det givet.
Nr 1 Alcazar kommer ”tyvärr” måste jag säga ta sig till final. Inte för att jag missunar dem, men det var på tog för lite ”Alcazar” detta år jämfört med det föra, men dom är folkkära och tar sig ändå till final.
Nr 6 ”Pernilla” är den ända riktiga ”schlager” låten som publiken känner sig bekväm med och därför är det givet? (obs, skrällen finns att "Neo" kommer vidare med tanke på den ”internationella” karriär han skapat)




Finalen då?, ja, det är tyvärr klart och givet där också. Här är alla Deltagare.

We Can Work It Out Andreas Johnson
You're Out Of My Life Darin
Manboy Eric Saade
Unstoppable Ola
Keep On Walking Salem Al Fakir
Kom Timoteij
This Is My Life Anna Bergendahl
Hollow Peter Jöback

Vill ni veta melodifestivalens vinnare 2010? Om inte, sluta läsa!
Av den 50 upplagan av melodifestivalen som vi därefter kommer tävla i Eurovision Song Contest kommer detta bidrag vinna.

Toppen:


1Hollow - Peter Jöback


2You´re out of my life – Darin


3Manboy – Eric Sadde

Botten:
Kom – Timoteij
Unstoppable – Ola
We Can Work It Out - Andreas Johnson

Hur går det sedan I Eurovision Song Contest? , ja, vi har ju sätt tidigare floppar, och vi får nog nöja oss med det även i år. Ingen vist skulle kunna kammas hem med något av dessa bidrag, men jag hoppas och tror att vi kan kamma hem en bättre placering än 21?, kanske 10a i år?, ganska ointressant eftersom Låter som HERO och LA VOIX och EVIGHET inte tog sig bättre än vad de gjorde. Nä, de säger jag, skulle vi ha vunnit skulle vi gjort det under de tre senaste åren!


Malena Ernman - La Voix


Charlotte Perrelli - Hero

 

Carola - Evighet

 


Äntligen HELG

Äntligen hemma efter en tok tung arbetsdag som sträckte sig från 08.30-21.00 ... Jag är helt slut, luktar mat-os och fisk dessutom. Blir en dusch nu tillsammans med älsklingen som är här. Sen blir det bara mys och förhoppningsvis en lugn helg. - Trevlig Helg blogg läsare -





Phil Collins - Testify

Från Singel till ....


^^ 20 gillar, 6st kommentarer än så länge ^^


Augustana - Sweet and low (acoustic)


Det känns så länge sedan, men ändå så nyligt. För några månader sedan önskade jag att få vågade säga det tre orden igen, till den jag ville leva med, orden: "Jag älskar dig!"

Orden, "Jag älskar dig", är det bara ett uttryck? En fras som landar på tungan utan tanke? Något meningsfullt, eller helt enkelt bara några ord som försöker beskriva något djupt och viktigt till någon speciell? Vem kan man säga det till? Är alla värda att älskas och få känna på kärleken? Är kärleken något mer än bara att vara två?  Vilka ord sammanfattar ordet kärlek? Vad har de för betydelse egentligen? Hur beskriver jag min kärlek, hur uppfattar mottagaren? Hur, ja hur beskriver man kärleken? Hur är känslan av att älska och att bli älskad? Hur jag än vrider och vänder på det, förklarar och förmedlar så vet jag en sak angående kärleken, en sak som är sann.

>Idag vågar jag och vill lyfta den och högt tala om den, Kärleken till dig. Förut visste jag inte riktigt om jag vågade. Tänk om någon skulle missuppfatta mig, tro fel om mig och nedvärdera mina känslor och ord som om de vore smuts. Ja, som sagt så vågade jag  inte riktigt förut. Liksom om jag hade blivit blyg på sena dagar.

När jag tänker på dig, ja, så blir jag alldeles röd om kinderna mina, pinsamt och genant bubblar det inom mig. Jag vet ju precis vad jag vill, jag ska bara få de framfört. Men jag vet inte hur det ska hända, gå till eller förklaras.



Ditt ansikte som är det mest väl proportionerliga jag någonsin sett. Dina ögon går i linje med munnen. Munnen i linjerätt med näsa, och näsan med perfektionism linjerätt mot de små välformade söta öronen. Ditt leende får min inre bittra syn på livet att fyllas med hopp och glädje. Rösten din är mjuk, varm och harmonisk. Det finns så mycket jag vill säga, men det är allt för tidigt. Därför lägger jag orden i min mun och formar dem nu med tungan, och skriver ner dem.

Till dig, du som gav av ditt hjärta, för att göra mig till den människa jag är idag. Till den jag saknar, till den underbaraste ängel. Till dig du som gör mig hel och alltid kommer att vara min ängel. Jag kommer aldrig att kunna uttrycka min tacksamhet. Inte eller hur värdefull du är för mig. Hur mycket du har förändrat mitt liv, ett liv till det bättre. Allt jag gör, det gör jag för dig. Jag saknar dig. Jag längtar. Det var inte meningen att du skulle få veta. Veta vad mitt hjärta sagt så länge. Det var inte meningen att göra dig sårad, inte på något sätt. Men jag kan inte vänta något mera. Det är vår tid, våra minnen och detta är min kärleksgåva till dig. Tro mig när jag säger det. Jag sviker dig aldrig. Jag finns vid din sida till döden skiljer oss åt. Tro mig när jag säger det. Jag Älskar dig... Jag älskar dig !


Jag är så kär, och jag älskar dig.... Pirrigt är det trots allt, det gör inte ont i magen men jag känner av det liksom en magsyra, dock en positiv sådan. De är trots allt första gången vi träffas, och allt känns som nytt, som det förhoppningsvis ska göra. Man vet, man känner, man behöver inte låtsas eller försöka le. Man behöver bara se på varandra, så vet man … om de är rätt eller fel. Det kan säkert upplevas på många olika sätt, avslappnade eller stressande upplevelse att träffas för första gången. Men principen är den samma. Första träffen är olika men trots detsamma eftersom, man söker kärleken, man prövar lyckan och sina egna vingar. Man hoppas innerligt att det är kärleken framför en, man hoppas att de ska bli sin livskamrat. Man hoppas att man ska bli kär. Den här gången blev det sanning, och därför frågar jag dig, vill du bli min...?


It's all about money

Veckan har nått mitten, Onsdag, och lill-lördag för visa. För min del blir det ganska ointressant. Jag vet att hata är ett starkt ord, därför säger jag väl istället att jag ska göra det jag O-gillar mest. Sortera papper, räkningar och pyssla lite med olika sådana ting. O-gillar verkligen "ekonomi" ur den aspekten att allt handlar om PENGAR. Tänk vad världen skulle vara så mycket bättre utan pengar. Tänk om man kunde "byta tjänster" och "byteshandla" istället. Ibland känns det som om jag är född i fel tids epok. Men vad ska jag göra åt saken? Jag lever här och nu, och så förblir det.



Jag kan dock inte sluta fundera på, hur ett liv utan pengar skulle vara... någonstans är det den världen man växt upp i. Pengar växer inte på träd, det är också synd. För i dagens samhälle känns det som om allt handlar om pengar, pengar, pengar.... girighet, hat och fördömanden.... ja, jag o-gillar verkligen "tinget" pengar, och jag o-gillar verkligen ordet "ekonomi"...

ABBA - Money money

- Förlåt för dålig uppdatering -




Toner. Toner av musik. Av röster och ord som ekar ut i rummets alla fyra hörn. Rökelsestavens dofter stiger upp emot taket, och det syns tydligt bredvid ljusen som är tända. Veckan kom, måndag blev fredag, och helgen var vardag lika snabbt som den kom. Rutin, kanske en del vill kalla det. Jag vill säga ”livet”. Allt kommer, och allt går, oavsett vad det är, eller i vilken form. Men trots det så står inte tiden stilla. Nej, den förblir oslagbar. Tiden som vi inte kan ge oss på. Jag tackar tiden, tackar för att den tar oss framåt. Jag fruktar inte framtiden, utan morgondagen, den vi inte vet något om. Men jag längtar efter framtiden, den jag drömmer om, den som jag vill dela. Jag tror mig ha funnit ”det”, de känns som om tiden låter oss i stillhet växa tillsammans. Det är svårt att beskriva, därför väljer jag en låt. Den jag hoppas tonar i kyrkans höga tak en dag. Den dagen när den väl är kommen. Den dagen då vi säger ja till livet, till ”ett” och till kärleken.



Aldrig ska jag sluta älska dig - Skriven av Jonas Gardell


- Du vet vem du är -



Grattis Finland

Grattis Finland. En trogen bloggläsare i Jakobstad blir den första i utlandet att bli ägare av ett exemplar av debutromanen "En Morgondag I Tystnad", Tack!. Idag fick jag i alla fall meddelande ifrån banken att en inbetalning för boken kommit in ifrån FINLAND. Det ska bli med glädje jag nu strax går till brevlådan för att sända det till Jakobstad i Finland.



På tal om något annat så har inte blivit så mycket sömn på senaste känns det som. Jag längtar till helgen igen. Ska försöka ta de lugnt ikväll och somna tidigare än igår, och iförgår, och dagen före det.


Erik saade - Sleepless

(med tanke på sömnlöshet så känndes detta som ett självklart val)


De första läsarnas recessioner

Vet inte vad jag ska säga. Är bara så glad för alla vackra komentarer ifrån vänner, bekanta som "okända" som läst min debutroman "En Morgondag i Tystnad". Trodde aldrig själv på ett sådant bra gehör, tack.

- Tack -



Time to say goodbye - Instrumental

 

 

Fler av "läsarnas recessioner" kommer framöver.

TACK

 



...



 


Nummer 18 återknyter det förflutna

Mörkret har sänkt sig över Norrland denna dag i mitten av februari. För 18år sedan landade jag på svensk mark för första gången. För 18år sedan började mitt liv som är idag. Jag kan inte tacka nog för den nya chans mitt liv bjöd på. Jag kan inte förstå eller beskriva min tacksamhet. Inte heller säga hur stolt jag är över mitt förflutna och min bakgrund.



13 september 1987
Föds i Moskva, Sovjetunionen

12 februari 1992
Adopteras ifrån Ryssland till Sverige

7 - 12 septemberg 2005
Besöker landet Ryssland (St.Petersburg) för första gången sedan adoptionen

13 september 2005
Fyller 18 år




Ryska / Sovjetiska Nationalsången



TACK för en ny chans till LIVET

- 100 första exemplaren -

- Är detta försmaken på något stort? Eller på något över huvud taget? Oavsett så känns det overkligt. Drygt 7månader senare från den dagen första kapitlet blev klart, så är det en verklighet. Det känns overkligt att hålla i den bok som jag själv skrivit. En debutroman som förtäljer en viktig och jobbig del av mitt liv.

Idag kom som sagt (ÄNTLIGEN) paketen med det 100 första exemplaren som nu skall numreras och signeras till vänner, bekanta, kompisar, släkt och familj. Sprida över landet. Jag lägger ikväll på ett 20tal brev på lådan med min debutroman "En Morgondag I Tystnad" till förväntansfulla läsare.



Jag har under kvällen redan hunnit dela ut ett tiotals böcker till föreställare. Jag har också under kvällen redan fått det första kommentarerna av vänner som i lusläst igenom boken direkt. Det är mycket bra kretik som delats ut, och jag känner mig både stålt, tacksam och lycklig. Jag väntar med spänning på fler kommentarer.

Så var vaksam du som förbeställt och betalat in. Vilken dag som helst får du (som tyvärr inte bor i min närhet) ett mycket betydelsefullt brev ifrån min sida sed. Ett brev som innehåller ditt exemplar av [Alexander Burman´s debutroman, En Morgondag I Tystnad]



Michael Jackson - Man in the mirror


TACK!

Låt tiden gå fortare !

Jag brukar klaga på att tiden går för fort till största del, men så känns det inte nu. Jag är verkligen jätte spänd, nervös, stressad över att det 100exeplaren av "En Morgondag I Tystnad" inte kommit ännu. Imorgon runt två tiden verkar det vara tidpunkten för tillfället.



Jag kan knappt bärga mig för att få hålla boken i min egna hand. Vänner och bekanta som beställt via litenupplaga.se har redan fått sina exemplar och fåtal har faktiskt redan läst den klart, sträckt läst den. Nu önskar jag bara att det blir Onsdag eftermiddag, så jag får hämta mina två stora paket. Låt tiden gå lite fortare för guds skull.

Marie Lindberg – Trying to Recall


- Den som väntar på något gott, väntar ... -


Är jag blåögd eller är jag bara en för snäll kille? Ja, jag vet inte. Det är inte första och inte heller sista gången, ja, jag menar att posten är sen. Jag väntar på mina 100 första exemplar av debutromanen "En Morgondag I Tystnad" som förhoppningsvis utan bekymmer nu tillhandahålles mig senast Onsdag denna vecka. Sedan börjar det roliga, NUMRERINGEN & Signeringen. Sedan skall ett flertal exemplar A-postas medan andra skall delas ut. LÄNGTAR!




En ny vecka och nya utmaningar. Till helgen som kommer blir det ett besök till Skellefteå. Till vänner, släkt och familj. På fredag skall jag förmodligen även på en intervju för NorraVästerbotten, ska bli kul. Annars består veckan i stort av jobb på vardagarna och mer jobb på kvällen. På tal om något helt annat är det inte bara en utan flera som efterlyst några nya bilder på mig, eftersom jag så sällan har bilder på mig själv på denna blogg. Så från mig till er, en massa EGO bilder...




Brolle - Det är hon



- EGO -
Klicka på bilden så blir den större.










Brolle-det är hon


- Intervju med PT idag -

Hej hej bloggen. Igår var det melodifestivalen igen. Delfinal 1 av 4. Därefter en andra chans och därefter blir det Svensk final innan Eurovision song contest i Norge och Oslo.





Hade fint besök och bjöd på tre-rätters middag. Bordet var dukat i lite "schlager" tema, dock till min besvikelse helt i onödan. Ursäkta, men delfinal 1 i årets upplaga av melodifestivalen var katastrofalt dåligt. Inget bidrag var direkt bra. Fem stycken var helt förkastliga. Ja, jag vet inte hur jag mer ska bedöma det. Delfinalen får en två av fem... max. Det tack vara "ok" programledare och en snygg scen. jaja, hoppas nästa delfinal blir bättre.



Idag är det en ny morgon som gryr. En söndag i ett soligt Norrland. Vinterlandskapet lyses upp av morgonsolen, och det droppar ifrån plåt taken. Jag ska göra mig redo för att fara in emot stan, för att göra en intervju för lokaltidningen (PT)(Piteå tidningen) angående debutromanen "En Morgondag I Tystnad"... tjao så länge.


 

Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You


- Älskade Norrland -

Några härliga bilder från ett vinter kallt Norrland.

Tryck för att se den i full storlek.

Titta och njut.












Nervöst...

Klockan är snart 24.00 och jag som hade tänkt mig en tidig kväll egentligen, men så blev ju inte fallet. En dag efter jobbet så blev kvällen lugn. Jag har haft det chill med några vänner och set skräckfilm. Nu blir det snart att sova. Är riktigt trött. Skönt att det är fredag snart igen. Har verkligen fullt upp i helgen känns det som.



Men nu är det nervöst, med spänning dock. Imorgon torsdag den 4februari 2010 släpps min debutroman. Imorgon får jag ett samtal ifrån förlaget som berättar hur försäljnings statistiken ser ut. Hur många böcker av första upplagan som är beställd via hemsidan deras. Är spänd, och riktigt längtansfull över det 100 exemplar som kommer hem till mig, som därefter skall signeras och numreras till massa underbart folk. Jaja, måste nog tänka på refrängen nu...

Natti

"Bridge Over Troubled Water"

 


Har du 2mininuter till övers?

Det börjar kännas rätt overkligt, jag menar på att den 4de februari 2010 släpps debutromanen.

«En Morgondag I Tystnad» En självbiografi som kort och gott berättar om livet och dess olika vändningar. På torsdag får jag även veta vad försäljningssiffran ligger på ifrån förlaget, och det är riktigt nervöst. Har jag sålt två eller tjugo eller tvåhundra böcker?

(lika många som första upplagan)

 

Jag är även inne i ett skede där förhandlingar med bokhandlar sker. Vore helt fantastiskt om den kan säljas på den ”lokala” butiken. Även tidningar skall läsa igenom boken och göra recensioner. Som sagt, det är riktigt nervöst. Om jag själv fick beskriva boken skulle det låta något såhär:

 

Tiger Lou - Take Me To The Water


* * *

«Pojken Oscar känner att han har allt han kan önska, och önskar sig inget mer.

Han har jobb, god ekonomi och ett stadig samboskap sedan drygt 3år tillbaka.

Sommaren 2009 är tiden då livet leker och han njuter tills den dagen hans partner  lämnar honom hastigt och brutalt.

Oscar som snart skall fylla 22år får problem med inre organiska smärtor och faller en morgon till marken utslagen av sin egen kropp. Kort därefter får han det overkliga beskedet om hur han skall ha cancer. I ovisshet får han kämpa emot tanken på egen hand.

Oscars situation förbättras inte. När han tror sig nått botten fortsätter det bara till det värre.

Han blir akut sjuk. Han förlorar jobbet. Den ekonomiska situationen blir en kamp, samtidigt som ”ovissheten” påminner han varje dag. Ovissheten om hur hans cancer kommer förändra livet.

Oscar flyr både psykiskt och fysiskt och tanken på sin älskade försvinner aldrig.

Killen Jonas, Oscar närmaste vän och arbetskollega får en stor del i hans liv i detta skede.

En vardag i kampen emot den sista morgondagen. En morgondag i tystnad. »

«En Morgondag I Tystnad Av Alexander Burman» Skulle jag vilja beskriva som en roman helt i sitt eget slag. Med tanke på att författaren i detta fall är dyslektiker. En morgondag i tystnad är en poetisk återberättelse  som ”målar” bilden av känslor som förmedlas, känslor om kärlek, rädsla och om oron inför cancern. »

* * *

Oron för hur kritikerna kommer recensera boken växer. Kommer den sågas, eller kommer den hyllas?, kommer den bli varken eller... ja, frågorna i huvudet snurrar. Tack vare goda vänner så har jag under kvällen fått goda råd att tänka på, råd jag tänkte dela med mig av.

 

  • -Min debutroman är för stunden min ”bebis”, självklart är det en sårbar punkt. Skillnaden jag måste försöka förstå är att ”bebisen” är vuxen nu när den ges ut. Inte längre i mina händer, utan i läsarens. Ris eller Ros, det får inte längre jag avgöra.
  • -Det är första gången jag delar med mig av ”skriften”. Detta är endast för skojs skull. Ett prov. Blir det flopp så kan jag fortsätta skriva utan att dela med mig utav det. Blir det succé, så motiverar det till att fortsätta och möjligtvis ge ut något mer.

*Tack för dom tankarna.

 

Debutromanen går att förbeställas redan idag via internet.

litenupplaga.se

Om du vill finns även en reklamfilm uppe på Youtube.

Sök på boktiteln, eller mitt namn.

(«En Morgondag I Tystnad» «Alexander Burman»)

 

 

Tack på förhand och för din tid.