Nästkommande roman blir en fiction...


En vecka sedan jag bloggade sist. Jag hatar själv ursäkter och undanflykter, så jag ska inte dra några själv. Jobbar en hel del hemifrån ang boken min "En Morgondag I Tystnad", något som många säkert redan vet.

Annars rullar livet på i en ganska normal takt. Inget vidare intressant har jag att uppdatera om. Jag ska nu efterlysa en administratör för min "fans" sida på facbook, annars går mycket av min tid till att boka in föreläsningar om boken/dyslektisk som jag ser framemot med glädje.


Jag vet att detta verkar rätt långt bort, men jag har redan smått börja med struktur, karaktärer osv osv. Jag tror mig ha lyckats skriva "möjligtvis" baksidan på den förhoppningsvis kommande romanen som beräknas vara klar Februari-Mars 2011, så som sagt, långt bort...


Schindler's Liste Soundtrack - Piano



*
OBS<> detta manuskript är skyddat av upphovsrätten <>OBS
ps. nästkommande roman blir en fiction , så relatera inte detta till mitt privatliv, det har inget med det att göra ds.
*



"Jag vet inte varför jag skriver till dig, du är inte värd min uppmärksamhet. Du ligger inför döden, och din utsida är inte längre den jag mins. Dina ögon är nedsjunkna och inte längre densamma. Lystern har bleknat och din hy är som en tvättbräda fylld med veck. Tänderna är blekna och din andedräkt vill få mig att spy. Din välbyggda kropp är inget mer än senor och skelett där du ligger till din förtvivlan i ånger och panik. Du får inte ut ett ord eftersom ditt saliv runt dina läppar är torrt som ett russin, lika bra det, för dina öron vill och kommer inte ens ihåg hur din egen röst låter. Du är smutsigare än någon gång förut och dina naglar på dina krokiga slitna fingrar är uppblötta och ruttna."


"Ditt vandring på jorden är snart över, lika så minerna om dig. Jag vill glömma alla de kvällar du slogs och söp, jag vill glömma alla dom gånger du tvingade göra det jag inte då förstod. Du vet vilka sjuka saker jag associerar på, något jag aldrig kommer förlåta dig för!. Jag vill spotta dig i ansiktet där jag vet att du nu ligger och kvider av smärta. Jag vill att du ska veta. Ifrån min djupaste själsligaste del av mitt hjärta säger jag det jag längtat efter så länge. Du ska veta, att jag hatar dig, jag hatar dig min älskade. // Julia"


 

"I do not know why I am writing to you, you're not worth my attention. You are the face of death, and your outside is no longer that I remember. Your eyes are sunken and are no longer the same. The luster has faded and your skin is like a washboard filled with folds. The teeth are pale and your breath would make me ill. Your well-built body is nothing more than a tendon and bone, where you are to your remorse and despair in a panic. You will not get a word because your saliva around your lips are dry as a raisin, just as well, for your ears want and will not even remember how your voice sounds. You are dirtier than ever before, and your nails at your crooked fingers worn macerated and rotten."

"Your journey on earth is almost over, just as my memories for you. I want to forget all those nights you fought and drank, I want to forget all those times you are forced to do it when I do not understand. You know what sick things I associate with, something I'll never forgive you for.  I want you to spit in the face of which I know you now and whimpers of pain. I want you to know. From my deepest spiritual part of my heart, I say what I longed for so long. You know, I hate you, I hate you my love. // Julia
"

(©) - Alexander Burman

memories


Föreläser i "dyslexi" och konsten att "Skriva en bok"

Otroligt mycket att göra just nu, förlåt för dålig uppdatering.


Var med på Qx´s förstasida igår, fan så tufft. Nu alldeles snart beger jag mig iväg emot

Skellefteå för att föreläsa på folkhögskola, dagens ämne är:

OMG!, är med på förstasidan i tidningen QX (qx.se)

(Sveriges största Gaynyhetssajt)(över 90.000 besökare per vecka) ^^



Bilden: Ullared-Mattiaz här med författaren Alexander Burman (debutromanen "En Morgondag I Tystnad"


Läs Mattiaz blogg <<
Så nu har ja börjat att ta tag i små saker i livet som jag ska ändra om.
Killen här uppe har precis släppt en bok som jag kommer att skriva om snart;)
Alexander Burman ;)>>

Läst dagens PT ?

Läst dagens PT ? (Piteåtidning)

Alexander trotsade dyslexin, <Liten bok med stor berättelse>


Här kommer ett långt inlägg.

Vill börja med och tacka alla läsare som blir allt fler och fler. Det är även kul att se att fler kommentarer tillkommer för varje inlägg. Har haft det så där ”mänskligt” ett par dagar nu, alltså, livet är ju upp och ner. Men nu är jag ”tillbaka”, stark och motiverad igen. Två kommentarer som kommit in på senaste som jag tänkte kommentera tillbaka är:

 

- Har nu gått igenom din blogg o tkr det är på tok för lite bilder på dig (A)

- SVAR: Hej, kul att du gjort det, det måste ha tagit en stund. Förvisso sant, men jag tror jag sagt det för, och det är något jag står för. ”Ögat läser text, inte bilder”. Men självklart ska jag även ta till detta och försöka förbättra mig. (problemet ligger väl i att jag sällan fotar mig själv)

 

 

 

- Vad handlar din bok om?

(Med tanke på ”förfrågan” som jag idag kan presentera med statistik känns det även lämpligt att svara, eftersom 26% säger ”Vadå för nåt” på frågan: *Kommer Alexander Burman´s debutromanen "En Morgondag I Tystnad" få en plats i din bokhylla?* - SVAR:

 


«En Morgondag I Tystnad Av Alexander Burman»

Pojken Oscar som känner att han har allt han kan önska, och önskar sig inget mer. Han har jobb, god ekonomi och en pojkvän sedan drygt 3år tillbaka. Sommaren 2009 är tiden då livet leker och han njuter tills den dagen hans pojkvän Carl lämnar honom hastigt och brutalt.

Oscar som snart skall fylla 22år får problem med inre organiska smärtor och faller en morgon till marken utslagen av sin egen kropp. Kort därefter får han det overkliga beskedet om hur han skall ha cancer. Oscars situation förbättras inte. Det blir bara värre.

 


Han förlorar både jobb och vänner. Den ekonomiska situationen blir en kamp, samtidigt som ”ovissheten” påminner han varje dag. Ovissheten om hur hans cancer kommer förändra livet. Oscar flyr både psykiskt och fysiskt och tanken på Carl försvinner aldrig. Jonas, Oscar närmaste vän och arbetskollega får en stor del i hans liv, i kampen emot den sista morgondagen. En morgondag i tystnad.

«En Morgondag I Tystnad » Skulle jag vilja beskriva som en bok i sitt eget slag. Med tanke på att författaren har en adoption i bakgrunden och i detta fall är både dyslektiker och homosexuell så tror jag att många ungdomar kan känna igen sig. En morgondag i tystnad är en poetisk kärleks roman som återberättar i detalj och ”målar” bilden av känslor som förmedlas.

 


Jag hoppas jag väckte ditt intresse.

Debutromanen släpptes den 4februari2010 och går idag att beställa bland annat på

Bokus / 194:-

Litenupplaga / 179:-


Adlibris / 178:-

 

Bokia / 177:-


Cdon / 169:-

 

 

 

 

Här kommer några av många läsares Betyg & Kommentarer.

(Tack för dem)(Dem betyder mycket)

 



Det var en fin bok du har skrivit. Väldigt gripande men också full med framtidshopp och ödmjukhet inför livet. Tror säkert att den kan vara till inspiration för andra unga som har det jobbigt på ett eller annat sätt. Bra jobbat !

*

Läste ut din bok förra veckan och den berörde mig massor Dels för att till min förvåning så fanns det så många tankar i den, tankar som jag med dig delar. Sen är jag imponerad över att du fått ner den på så kort tid och även fått den utgiven. Man får inte behandlas som du blev, inte på ett svenskt sjukhus. Var stolt, stå på dig.

*

Första vill jag säga ett TACK för att jag fick förmånen att få läsa din bok.  Boken har ett perfekt upplägg för en person som jag. Den är lagom tjock för att jag ska orka läsa klart den. Boken har korta kapitel, vilket gör att jag som småbarnsförälder hinner läsa ett kapitel innan jag måste rusa iväg och trösta, byta blöja eller nåt annat roligt. Den tar upp ett ämne som jag troligtvis aldrig skulle ta mig tid att läsa om.  Jag blir väldigt glad när jag läser boken och vet att du har kommit vidare ur denna mörka period och klarat av att skriva denna boken. Jag blir även väldigt arg när jag läser hur myndigheter behandlar människor, det  kommer så nära inpå att det blir svårare att hålla distans till det.

 

Streckläste boken trots att det fanns en massa OS att kolla på TV, vilket är ett väldigt gott betyg enligt mig. Jag tyckte mycket om ditt språk, och framför allt i alla härliga personbeskrivningar. Sedan blev jag stundtals lite bekymrad över hur du mått. Men du ska vara riktigt stolt över din bok. Det ska bli spännande att följa din karriär och jag ser fram emot uppföljaren.

*

Jag tycker att din bok var mycket rörande att läsa, du skriver mycket "målande" och även poetiskt, härligt!  Jag blev mycket berörd av din berättelse och kände ingen mig själv i delar av din väg. Det är sådana här bitar av ens livsväg som vi får bära med oss som livsvisdom resten av våra liv. Och det är sådana här vägbitar som gör livet mycket mer helt och meningsfullt tycker jag.

*

För att vara en debutroman av en dyslektiker så är den SUPER bra. Det känns som att denna bok kommer förändra synen för många med dyslexi! För de ser att man verkligen kan skriva en bok fast man har handikapp! Även mig har du gett gnistan, tack för det.

*

Det var en fin bok du har skrivit. Väldigt gripande men också full med framtidshopp och ödmjukhet inför livet. Tror säkert att den kan vara till inspiration för andra unga som har det jobbigt på ett eller annat sätt. Bra jobbat !

Jag blev helt fast i din bok och har nyligt sträcktläst den. Boken är väldigt lättläst och fängslande. Jag var bara tvungen att få veta hur den slutade. Ditt skrivande fick mig att le, skratta, men även bli arg, den fick mig även att fälla tårar då och då. Jag brukar inte fastna i böcker på det sättet som du fängslade mig, men din bok fick mig att verkligen att tappa all uppfattning om tid och rum, sida för sida tills boken var slut. Du har verkligen en förmåga att skriva! Sluta aldrig att skriva! En av det bästa böcker jag läst, högsta betyg och lite extra cred får du för att du tog dig igenom den jobbiga tiden i ditt liv, men också till att du gjorde något kreativt av det!

 

TACK !


... Jag tar en paus



toner av musik
ekar ut
stegen nyligt trampade
lämnade fotspår

en vindpust i mitt ansikte
kyliga andetag
solen som värmer
tankarna flödar

ord skrivna
landar svart på vitt
känslan av evighet
något nytt

jag tar en paus
jag behöver en stund för mig själv
där tanken får mogna
och där tåren vår landa

jag tar en paus,
en paus
en paus för mig själv
en paus för ett tag

Sissel Kyrkjebo - Should It Matter



Jag vet
din sorg och din oro
jag tänker på dig min vän
tiden var inne

stunden var kommen
det finns säkert en mening
även om tanken är oresonabel nu
och inte klarnar heller

jag finns för dig
jag sörjer jag med
jag tänker på dig
du finns i min bön

 

R.I.P

din far


Söndag, Guds vilodag?

Ja, idag är det söndag, och helgen är strax slut. Helgen som varit på många viss underbar men även stressig och som vanligt fylld med oväntade vändningar. Hur som haver, mest chockerad är jag över Melodifestivalen 2010, någon mer än jag som älskade mellanakten i gårdagens final?, någon mer än jag som saknar Carola, Charlotte eller Malena ?

 

Jag är inte direkt besviken, känns rätt skönt att för första gången på 10år få fel på "tippningen" denna 11.te gång. Men snälla, utveckla nu framöver, gör något nytt, kom på något, för har vi inte vunnit för så kommer vi inte göra det med Anna Bergendahl heller.

 

Låten är till visso vacker, men hur tänker Svenska folket när vi skickar det mest o-stabila i röststämma och personlighet? Hon som knappt kan hålla tårarna borta från kval, och absolut inte i final, En orutinerad tjej som själv inte har något större intresse för Melodifestival eller ESC.

 

-Nä, bojkotta skiten, Oslo, var bereda att skratta, ååå stackars oss, Europa kommer verkligen ta kisspaus under "Sweden".... a ja, vi hade nog inte vunnit med något av årets bidrag.

-Så skönt att vi inte skickade Timotej i alla fall. Hade ni kunna tänka er det? Nä, där går gränsen. Vad "svensken gör i det mörkaste djupaste skogarna angår inte Europa. Vad fyra blonda sagofigurer trallar i skogen får stanna hemma, tur det."


Jag önskar att jag var ett barn igen

Barn vill ofta bli vuxna, dom vill bestämma över sig själva, bo hemifrån och kunna göra allt det där vuxna får. Men som vuxen vill man bli barn igen? Slippa allt ansvar, alla papper och alla räkningar. Alla vardagssysslor och allt ”jobbigt”. Även jag vill bli / vara barn i visa stunder, speciellt dagar som dessa. Det känns som livet rullar på tok för fort fram, och det är så sjukt mycket varje dag. Jämfört med hösten som varit så är det inte längre någon vila. Så här ser en vardag ut för mig, och mina veckor framöver ut.


  • En vanlig vardag.
  • 07.30 Morgonklockan ringer
  • 07.50 Frukost
  • 08.20 Går till Jobbet
  • 08.30 På jobbet
  • 11.00 Lunch
  • 11.30 Jobbar vidare
  • 16.30 Slutar jobbar, går hem
  • 16.40 Hemma, kolla posten, mail, fixar ekonomiska handlingar
  • 17.00 Dricker kaffe och pratar i telefon
  • 17.15 Tränar
  • 18.00 Duschar
  • 18.20 Äter något snabbt
  • 18.30 Kollar facebook, bloggar
  • 19.00 ”jobbar” hemifrån / utför vardagssysslor
  • 20.00 Fri tid (i regel tv)
  • 22.00 Gör mig klar för sängen
  • 23.00 Klar för att sova, läser, mediterar eller ligger på min spikmatta
  • 23.45 Släcker lampan
  • 00.15 Somnar

 

  • Drygt en veckas planering framåt:
  • Fre12mars, Jobb, >Skellefteå, Möten, >Piteå igen
  • Lör13mars, Piteå, >Luleå, Melodifestivals final, fest
  • Sön14mars, >Piteå igen, tvätt, städa
  • Mån15mars, Jobb, jobb, mer jobb
  • Tis16mars, Jobb, vänner
  • Ons17mars, Jobb, vanlig vardag
  • Tors18mars, Jobb, vänner, café23
  • Fre19mars, Jobb, >Skellefteå
  • Lör20mars, Kurs / föreläsning i Skellefteå
  • Sön21mars,  Kurs / föreläsning i Skellefteå, till >Piteå igen
  • Mån22mars, Jobb, jobb mer jobb
  • Tis23mars, Jobb, >Skellefteå
  • Ons24mars, Jag föreläser på folkhögskola i Skellefteå, till >Piteå igen

The Pussycat Dolls - When I Grow Up


.... hmmm...  Vill sova! ^^


Jag vill tillbaka ...



Vill bara upplysa alla "Taizé" älskare; Nu finns det flesta och det bästa, låtar på SPOTIFY som "Bless the lord", "Wait for the lord" "The kingdom of god" "laudate omnes gentes" "Menie hoffnung" (Sök endast på ordet, platsen, TAIZÉ)


The Kingdom of God



Laudate omnes gentes







Bless the Lord

Wait for the Lord

 

Grundaren av Taizé - Broder Roger

Gud, jag kommer aldrig sluta minnas, aldrig glömma denna plats på jorden som givit mig och många andra otroliga minnen för livet. En plats där jag hittat "hem". En plats jag kommer och skall tillbaka till. Ps. Tack min vän, du som tipsade mig om detta. Ds



Många tankar som inte får plats

Det finns mycket jag skulle vilja skriva om i detta inlägg. Mycket på tanke att det var ett tag sedan jag skrev sist. Men det får tänka några av det kommande dagarnas inlägg istället.

Poesi "Molnen har skingrat sig och solen tittar fram på klarblå himmel igen. Värmen stiger och snön tinar sakta upp. Vattnet forsar ifrån stuprännorna är fulla av förra höstens löv och barr. Våren är långt borta, men tecknen börjar komma. När kvällen kryper närmare sjunker temperaturen och istappar bildas och hänger och smyckar stadens bräckliga tak. Stjärnhimmelen lyser upp det totala mörkret ifrån det norrländska skogarna. Snön faller igen, sakta ner på baken och stigen bakanför mig. Det känns så långt bort, men ändå så nära."

Carola - Håll mitt hjärta


- Ett förlåt, det betyder så mycket. Det är så starkt. Den gångna tiden har bjudit på mycket fint, minesvärt. För mig personligen, även många skratt och leenden. Men den gångna tiden har även varit full med "skitsnack". En vardag fylld med irritation och oro. Ja, jag är inte förvånad, och jag är inte obrydd. Nej, jag rycker inte bara på axlarna, men nej, jag orkar inte heller alla gånger ta saken i egna händer. Jag ber om ursäkt. Förlåt. Jag bryr mig, glöm aldrig det.



070310 - Jag Älskar Dig - "Jag känner mig trygg och säker i din närhet, med tanke på att jag vet hur mycket du älskar mig. Den här värmen är något jag vill ge dig därför att du är ljuset i mitt liv. En sak är säker, min passionerade eld för dig kommer aldrig att slockna. Det är av kärlek jag säger detta: Jag hoppas jag får dö före dig, dö för att slippa längta efter dig. Kom alltid ihåg, vad än som händer. Jag älskar dig, och du är den jag vill bli gammal med."

En kul grej bara ...

 

 

*